Werkwijze

Er bestaan talrijke therapeutische stromingen met ieder een eigen visie en benadering. Bij sommige wordt de nadruk gelegd op inzicht, bij anderen op gedragsverandering of op ontlading van emoties. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van eigen ontwikkelde methodieken, die zijn gebaseerd op praktijk- en levenservaring. Als therapeut hecht ik grote waarde aan het persoonlijke groeiproces en ga uit van een holistisch mensbeeld.

Om je goed en vitaal te voelen is het nodig dat jouw denken, jouw gevoel en jouw handelen met elkaar in balans zijn. Als je te veel in je hoofd zit, komen jouw gevoel en jouw handelen te kort. Het in balans brengen van het denken, voelen en doen is dus een belangrijk uitgangspunt bij mijn begeleiding.

Door mijn intuïtieve kwaliteiten voel ik mensen en hun kwesties goed aan, waardoor ik in mijn begeleiding effectief ben. Door mijn werk en opleiding zowel bij de politie en Koninklijke Marechaussee, alsmede als hulpverlener bij slachtofferhulp, ben ik breed georiënteerd. Ik bekijk de hulpvragen vanuit verschillende invalshoeken.

Ik bied jou individuele begeleiding door coaching of psychosociale therapie. Therapie en coaching kan je helpen om weer te ontspannen, te genieten en met nieuwe energie weer in jouw kracht te gaan staan.

Behandelmethoden

In het traject van hulpverlening wordt zo mogelijk gekozen voor beproefde effectieve (mogelijk ook wetenschappelijk bewezen) procedures.

Praktijk Balans aan Zee biedt jou actieve en effectieve therapie en werkt daarom vanuit een cognitief gedragstherapeutische kader.

Hieronder kun je een aantal van mijn behandelmethoden vinden.

EMDR-therapie (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen.

Emotioneel Freedom techniek wordt ook wel Meridiaan Tapping of kortweg Tapping genoemd. Het is een manier van werken waarbij je door het zgn. kloppen op vaste meridiaan punten (acupunctuur punten) en je concentreren op je probleem,

Een gezonde, intieme relatie zonder spanningen bestaat niet. Dat kan na een lange periode veel invloed hebben op het welzijn van beide personen.

Cognitieve therapie is een vorm van psychotherapie die sterk op het heden gericht is. Symptoombestrijding is het voornaamste doel

tmc_a_free_consultation

De praktijk ‘Balans aan Zee’ is er voor mensen met uiteenlopende problemen. De praktijk biedt hulp voor mensen en families in Den Helder en omstreken.

BALANS AAN ZEE
Schoolweg 38, 1787AW Den Helder - Julianadorp

Telefoon: +31 223 690377

Maandag tot vrijdag: 08:00 – 17:00

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten

    Neem contact op voor een kennismakingsgesprek

    los de puzzel op‚ zodat we weten dat u geen robot bent