TARIEVEN EN INFO

Tarieven Psychosociale Therapie (particulieren)

Tarief per sessie bedraagt 90 euro. Een sessie duurt 1 uur tot anderhalf uur. Dit tarief geldt voor alle sessies, dus ook voor het intakegesprek en EMDR sessies.  Een informatief gesprek vooraf per telefoon is kosteloos.

Tarieven Psychosociale Therapie (zakelijk)

Tarief per sessie bedraagt 120 euro. Een sessie duurt 1 uur tot anderhalf uur. Dit tarief geldt voor alle sessies, dus ook voor het intakegesprek en EMDR sessies.  Een informatief gesprek vooraf per telefoon is kosteloos.

Vergoeding Psychosociale Therapie

Psychosociale therapie valt onder de complementaire gezondheidszorg. Je hebt geen verwijsbrief nodig van de huisarts of specialist.

Psychosociale therapie kan in veel gevallen (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Je hoeft hierbij geen aanspraak te maken op je eigen risico.

Vergoedingen NFG overzicht 2024

Het is raadzaam om voorafgaand aan de behandelingen te informeren naar de mogelijkheden.

Afzeggen

Verzetten van een afspraak kan natuurlijk altijd, maar een niet nagekomen afspraak of te late afzegging (24 uur vooraf) zal in rekening worden gebracht.

Klachten

Mocht je het gevoel hebben dat je onzorgvuldig of verkeerd wordt of bent begeleid, dan hoop ik in eerste instantie dat we daar samen uit kunnen komen. Lees hier wat je nog meer kunt doen.

Klachtenprocedure

Mocht je het gevoel hebben dat je onzorgvuldig of verkeerd bent of wordt begeleid, dan hoop ik in eerste instantie dat we daar samen uit kunnen komen. Het is ook mogelijk hierbij de vertrouwenspersoon* van de NFG in te schakelen. Als het niet lukt de klacht op te lossen, dan kun je een klacht indienen.

Meer informatie: https://de-nfg.nl/niet-tevreden-over-je-hulpverlener.html

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg
Postbus 75 9430 AB Westerbork
0592-820030
info@de-nfg.nl

*Vertrouwenspersoon

Dhr. Theo Splinter
Telefoon: 06-46160403
vertrouwenspersoon@de-nfg.nl

KWALITEITSWAARBORG

Om kwaliteit te waarborgen ben ik geregistreerd als psychosociaal therapeut bij de beroepsvereniging NFG en bij de Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Dit betekent, dat ik me dien aan te houden aan de gedragscode behorende bij de beroepsgroep. Hierin zijn onder andere regels gesteld over privacy, klachten en bijscholing.

Ik sta ingeschreven als Register therapeut bij:

NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg): 7696
RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg), registernummer: 810532R
Zorgverlener AGB-code:  90-048510
Praktijk AGB-code: 90-57044

Hierdoor komen mijn diensten in aanmerking voor vergoeding van meerdere ziektekostenverzekeraars.